Passie voor dieren – Honger naar kennis –
Kennis delen

Ik ben Kelly, natuurgeneeskundige én voedingsdeskundige voor dieren.
Ik ben 43 jaar en woon met mijn gezin in Frankrijk, in een klein dorpje midden in de natuur.
Mijn gezin bestaat uit 5 honden (Kamiel, Lena, Lizzy, Siep en Fons), 2 katten (Asraël en Fraggle), 2 tieners (Zina en Wout) en 1 man 😉 (Dieter).

Al van zolang ik me kan herinneren, liggen mijn interesses bij dieren; hun gezondheid, voeding en gedrag.

Natuurgeneeskundige Kelly Cogen.
Natuurgeneeskunde en voeding.
Advies op maat.

In 2012 ben ik afgestudeerd als bachelor in Agro-en biotechnologie, optie dieren.
Dit diploma gaf me de nodige basiscompetenties m.b.t. gezondheid, voeding en gedrag, maar het was niet voldoende voor mij.

En ik ben eigenlijk niet meer gestopt met studeren sindsdien ;-).
Ik heb tal van aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd (én ik ben nog steeds bezig om up to date te blijven) in verschillende vakgebieden: natuurgeneeskunde,
voeding met daarbinnen verschillende specialisaties, vachtmineraalanalyse en darmtherapie.

In 2013 was ik bezig met mijn postgraduaat “Diergedrag”, om hondengedragstherapeut te worden.
We adopteerden op dat moment Lena, een rescue hond uit Griekenland. Toen werd ontzettend snel duidelijk dat de ondersteuning verder moest gaan dan wat ik in de opleiding leerde.

Ik ben op dat moment gestart met opleidingen die zich op het mentale aspect toespitsten: bachbloesems en veterinaire aromatherapie. En zo is het balletje eigenlijk steeds verder en verder gaan rollen.

Toen onze andere rescue hond uit Griekenland, Lizzy, kanker kreeg niet lang na haar adoptie, heb ik natuurgeneeskunde en voeding complementair ingezet, naast reguliere geneeskunde dus.

Voor onszelf kozen we ook voor verandering. In 2020 besloten we namelijk om België te verlaten en te verhuizen naar Frankrijk.

We wilden dichter bij de natuur zijn, rustiger leven en bewust kiezen voor het werk dat we beiden graag wilden doen. Onze dieren hebben hier de tijd van hun leven.

DIETER, DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DE SCHERMEN

Als echtgenoot van Kelly ben ik doorheen de jaren mee ondergedompeld in de wereld van de natuurgeneeskunde en voeding voor dieren.

Opleiding na opleiding komt er meer kennis bij. In mijn hoofd is voeding voeding en heeft Kelly daar ondertussen al lang alles van geleerd, maar daar vergis ik me dus sterk in. Onze dieren eten een pak beter dan wijzelf ;-).

Een nieuwe, boeiende maar ook heel complexe wereld is voor mij open gegaan dankzij Kelly.


We houden allebei heel veel van de natuur en dit is een perfecte aanvulling op het leven dat we willen leiden na onze emigratie naar Frankrijk, op het platteland. Hier hebben we de tijd en de plaats om onze eigen kruiden te kweken, te genieten van de natuur rondom ons en een gezonde, ecologische levensstijl te ontwikkelen.

Ik ben blij dat ik mijn vrouw kan ondersteunen achter de schermen en op de eerste rij kan staan bij alle nieuwe ontdekkingen.

IMG_20221023_105558

Samen sterk

Samen in en met de natuur

Samen natuurgeneeskunde en voeding voor dieren.

Wil je meer weten over natuurgeneeskunde en voeding voor dieren? Lees onze blog, check onze sociale media:

Welkom bij ons Centrum

Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

We spammen niet, lees onze privacy policy voor verdere info.