Passie voor dieren – Maatwerk – Honger naar kennis –
Kennis delen – Betrokkenheid

Passie voor dieren, maatwerk, een onstilbare honger naar kennis, graag kennis delen
én een grote betrokkenheid naar cliënt en student…

Deze 5 zaken typeren mij als therapeut én docent en maken van mij wie ik ben.

Ik ben Kelly, natuurgeneeskundige én voedingsdeskundige voor dieren.
Ik ben 42 jaar en woon met mijn gezin in Frankrijk, in een klein dorpje midden in de natuur.
Mijn gezin bestaat uit 4 honden (Kamiel, Lena, Lizzy en Fons), 2 katten (Asraël en Fraggle), 2 tieners (Zina en Wout) en 1 man 😉 (Dieter).

Al van zolang ik me kan herinneren, liggen mijn interesses bij dieren; hun gezondheid, voeding en gedrag.

Natuurgeneeskundige Kelly Cogen.
Natuurgeneeskunde en voeding.
Advies op maat.

In 2012 ben ik afgestudeerd als bachelor in Agro-en biotechnologie, optie dieren.
Dit diploma gaf me de nodige basiscompetenties m.b.t. gezondheid, voeding en gedrag, maar het was niet voldoende voor mij.

En ik ben eigenlijk niet meer gestopt met studeren sindsdien ;-).
Ik heb tal van aanvullende opleidingen en cursussen gevolgd (én ik ben nog steeds bezig om up to date te blijven) in volgende vakgebieden: natuurgeneeskunde,
voeding met daarbinnen verschillende specialisaties, vachtmineraalanalyse en darmtherapie.

In 2013 was ik bezig met mijn postgraduaat “Diergedrag”, om hondengedragstherapeut te worden.
We adopteerden op dat moment Lena, een rescue hond uit Griekenland. Toen werd ontzettend snel duidelijk dat de ondersteuning verder moest gaan dan wat ik in de opleiding leerde.

Ik ben op dat moment gestart met opleidingen die zich op het mentale aspect toespitsten: bachbloesems en veterinaire aromatherapie. En zo is het balletje eigenlijk steeds verder en verder gaan rollen.

Toen onze andere rescue hond uit Griekenland, Lizzy, kanker kreeg niet lang na haar adoptie, heb ik natuurgeneeskunde en voeding complementair ingezet, naast reguliere geneeskunde dus.

Dieren op maat kunnen ondersteunen op vlak van hun fysieke en mentale gezondheid geeft mij de meeste voldoening. Ik word oprecht blij van elke mailtje waarin mensen me op de hoogte brengen van de vooruitgang die ze zien in hun dier.

Voor onszelf kozen we ook voor verandering. In 2020 besloten we namelijk om België te verlaten en te verhuizen naar Frankrijk.

We wilden dichter bij de natuur zijn, rustiger leven en bewust kiezen voor het werk dat we beiden graag wilden doen. Onze dieren hebben hier de tijd van hun leven. Ik heb een online praktijk waarbij ik niet hands-on werk, net zoals veel van mijn internationale collega’s. Ik baseer me op feiten, resultaten én neem een uitgebreide anamnese af.

De online praktijk is geen werk maar een levenswijze waar ik van hou én in geloof.

DIETER, DE DRIJVENDE KRACHT ACHTER DE SCHERMEN

Als echtgenoot van Kelly ben ik doorheen de jaren mee ondergedompeld in de wereld van de natuurgeneeskunde en voeding voor dieren.

Opleiding na opleiding komt er meer kennis bij. In mijn hoofd is voeding voeding en heeft Kelly daar ondertussen al lang alles van geleerd, maar daar vergis ik me dus sterk in. Onze dieren eten een pak beter dan wijzelf ;-).

Een nieuwe, boeiende maar ook heel complexe wereld is voor mij open gegaan dankzij Kelly.


We houden allebei heel veel van de natuur en dit is een perfecte aanvulling op het leven dat we willen leiden na onze emigratie naar Frankrijk, op het platteland. Hier hebben we de tijd en de plaats om onze eigen kruiden te kweken, te genieten van de natuur rondom ons en een gezonde, ecologische levensstijl te ontwikkelen.

Ik ben blij dat ik mijn vrouw kan ondersteunen achter de schermen en op de eerste rij kan staan bij alle nieuwe ontdekkingen.

Samen sterk

Samen in en met de natuur

Samen natuurgeneeskunde en voeding voor dieren.

Wil je meer weten over natuurgeneeskunde en voeding voor dieren? Lees onze blog, ontdek onze diensten en check onze sociale media:

In deze sociale mediakanalen kan je vragen stellen en krijg je veel informatie over alles wat te maken heeft met gezondheid en voeding voor dieren.

Welkom bij onze praktijk

Meld je hier aan om onze nieuwsbrief te ontvangen

We spammen niet, lees onze privacy policy voor verdere info.